Trimite e-mail | Printeaza
Politic
15.11.2013

Iurie Leancă a primit raportul Comsiei Europene despre scoaterea vizelor pentru modloveni

Iurie Leancă a primit raportul Comsiei Europene despre scoaterea vizelor pentru modloveni

Comisarul European pentru Afaceri Interne, Cecilia Malmström, i-a înmânat oficial Premierului Iurie Leancă raportul privind realizările de către Moldova a angajamentelor din Planul de Acțiuni pentru liberalizarea regimului de vize pentru cetăţenii moldoveni.

Comisarul european a felicitat Guvernul de la Chişinău pentru acest succes, calificând momentul  drept unul istoric.

La rândul său, Premierul Iurie Leancă a salutat concluziile raportului. „Această evaluare finală arată că Republica Moldova întruneşte toate condiţiile pentru liberalizarea regimului de vize”, a spus şeful Executivului.

Cei doi oficiali au discutat despre paşii următori în acest proces. Comisarul european a specificat că imediat după Summitul de la Vilnius, Comisia Europeană va face recomandarea către Parlamentul European şi Consiliul UE să ia o decizie în vederea ridicării obligativităţii vizelor pentru cetăţenii moldoveni.

Delegaţia moldoveană a reconfirmat angajamentul Chişinăului pentru continuarea reformelor în domeniile Justiție și Afaceri Interne. Totodată, aceasta a menţionat că autorităţile vor menţine acelaşi angajament  pentru a promova reformele, în special în lupta cu corupţia.

Cecilia Malmström a fost invitată să efectueze o vizita la Chişinău în anul viitor, ceea ce ar constitui un prilej de a vorbi atât despre procesul de liberalizare a vizelor, cât şi despre cooperarea regională în domeniul Justiţie şi Afaceri Interne.

Prim-ministrul Iurie Leancă s-a aflat astăzi într-o vizită oficială la Bruxelles, unde a avut întrevederi la cel mai înalt nivel.

Şeful Executivului a fost însoţit de Vicepremierul, ministrul de Externe, Natalia Gherman, şi Viceprim-ministrul, ministrul Economiei, Valeriu Lazăr, potrivit unui comunicat difuzat de guvern.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus