Trimite e-mail | Printeaza
Economie
14.11.2013

Întreprinderea de Stat „Calea Ferată din Moldova” şi Administraţia de Stat a Drumurilor vor colabora cu corporaţia chineză AVIC International Holding Corporation

Întreprinderea de Stat „Calea Ferată din Moldova” şi Administraţia de Stat a Drumurilor vor colabora cu corporaţia chineză AVIC International Holding Corporation

Întreprinderea de Stat „Calea Ferată din Moldova” şi Administraţia de Stat a Drumurilor vor colabora cu corporaţia chineză AVIC International Holding Corporation, în scopul dezvoltării unor proiecte de investiţii importante în domeniul infrastructurii drumurilor şi a celei feroviare. Părţile au semnat în acest sens două Memorandumuri de intenţii, în urma Forumului Investiţional Moldo-Chinez, desfășurat astăzi, 14 noiembrie a.c., la Chișinău.   

Părţile s-au angajat că coopereze, prin identificarea unor proiecte comune de interes reciproc în domeniul reabilitării drumurilor, al infrastructurii feroviare, modernizării materialului rulant de la Calea Ferată, pentru implementarea standardelor moderne de siguranță feroviară, construirea centrelor logistice multimodale. De asemenea, va avea loc schimb de cunoştinţe și know –how, vor fi organizate ateliere de lucru și seminarii etc. „Este important că există interes din partea investitorilor pentru aceste domenii strategice din ţara noastră. Sperăm că în timpul apropiat să putem veni şi cu proiecte reale, care vor rezulta în urma acestei cooperări, bazele căreia au fost puse astăzi”, a declarat ministrul Transporturilor şi Infrastructurii Drumurilor, Vasile Botnari, prezent la eveniment.

La Forumul Investițional Moldo-Chinez, organizat de Asociația Oamenilor de Afaceri din Moldova, au participat Prim-ministrul Iurie Leancă, miniştrii de resort din domeniile Tehnologiei Informației și Comunicațiilor, Economiei, Agriculturii şi Industriei Alimentare, Transporturilor și Infrastructurii Drumurilor, înalți oficiali din domeniul comerțului exterior al Chinei și reprezentanții Ambasadei Republicii Populare Chineze la Chișinău, precum și reprezentanți ai mediului de afaceri din țara noastră şi  China, anunță Serviciul de presă al MTID.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus