Trimite e-mail | Printeaza
Economie
13.11.2013

FAO va avea o reprezentanță la Chișinău

Organizația pentru Agricultură și Alimentație a Națiunilor Unite (FAO) va avea, în viitorul apropiat, o reprezentanță în Republica Moldova. Cabinetul de miniștri a aprobat astăzi inițierea negocierilor proiectului Acordului dintre Guvern și FAO în acest sens.

Instituirea reprezentanței va contribui la extinderea activităților și eficientizarea colaborării FAO cu Guvernul de la Chișinău în domeniul agriculturii și dezvoltării rurale.  

În prezent, FAO desfășoară cinci proiecte în Republica Moldova pentru îmbunătățirea capacităților de eliminare a produselor chimice periculoase din fostul spațiu sovietic, dezvoltarea sectorului semincer, acordarea asistenței pentru recensământul general agricol în Moldova, facilitarea Programelor de Cooperare Tehnică și programul privind sistemele de informare în scopul îmbunătățirii deciziilor în domeniul securității alimentare.

FAO este o instituție specializată a ONU, fondată în 1945, în scopul combaterii sărăciei și foametei din lume, prin promovarea dezvoltării agricole, îmbunătățirii nutriției și asigurării siguranței alimentare. Republica Moldova a aderat la FAO în anul 1995, potrivit unui comunicat difuzat de guvern.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus