Trimite e-mail | Printeaza
Social
08.11.2013

Chişinăuienii care au avut pe parcursul ultimelor 12 luni un venit global mediu ce nu depăşeşte 1700 lei pentru o persoană pe lună vor beneficia de compensaţii la căldură

Chişinăuienii care au avut pe parcursul ultimelor 12 luni un venit global mediu ce nu depăşeşte 1700 lei pentru o persoană pe lună vor beneficia de compensaţii la căldură

Primăria Chişinău informează că în sezonul de încălzire 2013 – 2014 vor beneficia de compensaţii pentru cheltuielile suportate la efectuarea plăţilor pentru resurse energetice cetăţenii defavorizaţi din municipiu care au avut pe parcursul ultimelor 12 luni un venit global mediu ce nu depăşeşte 1700 lei pentru o persoană pe lună.

Depunerea dosarelor pentru compensarea cheltuielilor suportate pentru încălzire va demara odată cu începerea sezonului de încălzire. Cererile pentru acordarea compensaţiei pot fi depuse până la încheierea sezonului de termoficare. Cetăţenii vor putea beneficia de compensaţii pentru serviciile comunale pe tot parcursul sezonului de încălzire, indiferent de data depunerii cererii. Până la aprobarea cererii de către Primărie, persoanele care consideră că urmează să beneficieze de compensaţii vor achita iniţial doar 60 la sută din suma indicată în factură. În cazul în care anumiţi cetăţeni nu vor fi incluşi în lista beneficiarilor, ei vor putea achita restul facturii pentru energia termică pe tot parcursul anului.

Odată cu depunerea cererii privind acordarea compensaţiei, potenţialii beneficiari vor prenzenta pe lângă lista acetelor necesare şi certificatul privind salariul pentru ultimele 12 luni, eliberat de la locul de muncă pentru persoanele încadrate în câmpul muncii, iar pensionarii şi persoanele cu dizabilităţi – copia legitimaţiei sau a certificatului privind mărimea pensiilor. De asemenea, cetăţenii îşi vor da acordul în scris pentru verificarea datelor indicate în cerere.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus