Trimite e-mail | Printeaza
Politic
06.11.2013

Cetăţenii vor putea reutiliza informaţiile colectate de instituțiile publice

Cetăţenii vor putea reutiliza informaţiile colectate de instituțiile publice

Cabinetul de Miniştri a aprobat astăzi Hotărârea privind aplicarea Legii cu privire la reutilizarea informaţiilor din sectorul public, din 26 septembrie 2012.

Documentul stabilește condiţiile de accesare și reutilizare a informaţiilor din sectorul public, obligând instituţiile statului să ofere informaţii despre datele publice colectate. Astfel, cetăţenii vor avea acces sporit la informaţiile cu caracter public în formate deschise și procesabile automat și le vor putea reutiliza atât în scopuri necomerciale, cât și comerciale.

Permisiunea de a reutiliza documentele deținute de instituţiile publice adaugă valoare pentru reutilizatori, dar şi pentru societate în general, prin promovarea transparenței și a răspunderii. Prin acest sistem, cetăţenii pot dialoga cu instituţiile publice oferind sugestii si îmbunătăţind astfel calitatea informaţiilor colectate şi publicate.

Astfel, Guvernul Republicii Moldova se aliniază eforturilor Uniunii Europene în domeniul reutilizării informaţiilor din sectorul public şi deschiderii datelor publice, se spune într-un comunicat de presă de la guvern.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus