Trimite e-mail | Printeaza
Economie
05.11.2013

Igor Corman a avut astăzi o ședință de lucru cu reprezentanții asociațiilor producătorilor agricoli din țară

 Igor Corman a avut astăzi o ședință de lucru cu reprezentanții asociațiilor producătorilor agricoli din țară

Președintele Parlamentului Republicii Moldova, Igor Corman, a avut astăzi o ședință de lucru cu reprezentanții asociațiilor producătorilor agricoli din țară.

Principalele subiecte discutate în cadrul ședinței s-au referit la situația din domeniul agricol, dificultățile cu care se confruntă producătorii agricoli din țară și soluțiile care se impun. Interlocutorii au făcut un schimb de opinii pe marginea modificărilor la cadrul legal din domeniu menite să faciliteze activitatea producătorilor agricoli naționali și să susțină dezvoltarea sectorului.

Preşedintele Asociaţiei „UniAgroProtect” Alexandru Slusari s-a referit la Rezoluția adoptată, la 10 octombrie curent, la ședința comună a Consiliului de Administrare a organizațiilor non-guvernamentale din domeniul agricol. Prin această Rezoluție reprezentanții asociațiilor producătorilor agricoli au solicitat autorităților întreprinderea unor măsuri urgente în scopul îmbunătățirii situației din sectorul agricol și au propus declararea domeniului agricultură și dezvoltare rurală drept prioritate națională. De asemenea, în Rezoluție se propun unele modificări la Codul Fiscal, inclusiv subvenționarea de către stat a producătorilor agricoli și de zahăr, precum și atragerea investițiilor în agricultură.

La rândul său, Președintele Parlamentului a promis participanților la întâlnire că va consulta autoritățile publice de profil pentru a fi identificate soluții optime care vor susține dezvoltarea agriculturii.

La discuții au participat Alexandru Slusari, președintele Uniunii Asociațiilor Producătorilor Agricoli ”UniAgroProtect”, Valeriu Cosarciuc, președintele Federației Naționale a Fermierilor, Raisa Bejan, vicepreședintele Uniunii Producătorilor de zahăr, Alexei Ivanov, președintele Federației ”AgroInform”, Aliona Mandati, președintele Asociației exportatorilor și importatorilor de produse cerealiere din raionul Florești, informează un comunicat al Legislativului.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus