Trimite e-mail | Printeaza
Politic
22.10.2013

Natalia Gherman a efectuat astăzi o vizită de lucru la Madrid

 Natalia Gherman a efectuat astăzi o vizită de lucru la Madrid

Viceprim-ministrul, ministrul Afacerilor Externe şi Integrării Europene, Natalia Gherman, a efectuat astăzi, 22 octombrie curent, o vizită de lucru la Madrid, la invitația omologului spaniol, José Manuel García-Margallo.

În cadrul vizitei a fost reconfirmat sprijinul Spaniei pentru parcursul european al Republicii Moldova în ajunul Summit-ului Parteneriatului Estic de la Vilnius, avansarea dialogului politic bilateral, și au fost semnate patru acorduri bilaterale importante, privind cooperarea în domeniul educaţiei, culturii, ştiinţei şi asistenţa administrativă reciprocă în domeniul vamal, altele două referindu-se la cooperarea în domeniul securităţii şi luptei împotriva criminalităţii, precum şi readmisia persoanelor aflate în situaţie de şedere ilegală.

Programul vizitei a inclus întrevederi cu oficiali ai țării gazdă, precum ministrul Afacerilor Externe și Cooperării, José Manuel García-Margallo, ministrul Afacerilor Interne, Jorge Fernández Díaz, președintele Comisiei Mixte pentru Uniunea Europeană a Congresului Deputaţilor, Gerardo Camps Devesa, secretarul de stat pentru Relații Externe, Gonzalo de Benito Secades.

De asemenea, şeful diplomaţiei de la Chişinău a ținut un discurs la Institutul Regal pentru Studii Internaționale și Strategice “Elcano” cu privire la prioritățile politicii externe și strategia de integrare europeană a Republicii Moldova, evoluția dialogului cu instituțiile comunitare, succesele și provocările în procesul de implementare a reformelor.
 
În cadrul întrevederii cu omologul spaniol, José Manuel García-Margallo, părțile au convenit asupra necesității intensificării raporturilor bilaterale moldo-spaniole și amplificării cooperării multidimensionale.

În timpul discuțiilor au fost menționate domeniile în care Spania va continua să susțină cursul reformelor europene promovate de Guvernul Republicii Moldova. Autoritățile spaniole au apreciat, în mod special, progresele obținute de țara noastră în domeniul liberalizării regimului de vize cu UE. De asemenea, părțile au abordat evoluțiile pe plan regional.

POtrivit MAEIE, ministrul de Externe spaniol, José Manuel García-Margallo, a acceptat invitația ministrului Natalia Gherman de a efectua o vizită la Chișinău.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus