Trimite e-mail | Printeaza
Politic
22.10.2013

Centrul Canadian de Vize şi-a început activitatea la Chişinău

Ministerul Afacerilor Externe şi Integrării Europene informează că, începând cu data de 2 octombrie 2013, Centrul Canadian de Vize (CCV), gestionat de VFS Global (Visa Facilitation Services), furnizorul exclusiv în acest domeniu în numele Guvernului Canadei, şi-a început activitatea la Chişinău.

CCV este amplasat pe str. Ciuflea, nr. 36/1 (în incinta sediului Organizaţiei Internaţionale pentru Migraţiune).

Menţionăm că, procesarea şi deciziile finale pe marginea dosarelor de viză canadiană vor fi luate de către Secţia Vize şi Imigrări a Ambasadei Canadei la Bucureşti, iar serviciile CCV vor consta în colectarea solicitărilor de acordare a vizelor şi a taxelor percepute, expedierea acestora la Bucureşti, precum şi restituirea paşapoartelor în plicuri sigilate către solicitanţi.

Atenţionăm că, Secţia Imigrări şi Vize a Ambasadei Canadei la Bucureşti nu va recepţiona solicitări de viză de la cetăţenii Republicii Moldova, dosarele fiind depuse doar la CCV de la Chişinău. Cu titlu de excepţie, Ambasada Canadei la Bucureşti va continua să primească dosare de solicitare a vizei doar pentru titularii paşapoartelor diplomatice şi de serviciu emise de Republica Moldova, care urmează să călătorească în deplasări de serviciu în Canada, precum şi dosarele de viză în cazuri de excepţie, cum ar fi decese sau îmbolnăviri ale rudelor din Canada.

Pentru informaţii suplimentare privind programul de lucru, procedura de aplicare şi costurile pentru viză ş.a., vă rugăm să accesaţi următorul link: http://vfsglobal.ca/canada/moldova/.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus