Trimite e-mail | Printeaza
Economie
21.10.2013

Deputații din Comisia economie, buget și finanțe în vizită de studiu la Bruxelles

Deputații din Comisia economie, buget și finanțe în vizită de studiu la Bruxelles

Deputații din Comisia economie, buget și finanțe a Parlamentului Republicii Moldova efectuează o vizită de studiu la Bruxelles în perioada 21-22 octombrie 2013.

Din componența delegației fac parte deputații Veaceslav Ioniță, Președintele Comisiei economie, buget și finanțe, Vadim Cojocaru, Oxana Domenti și Mihail Solcan.

În cadrul vizitei în Regatul Belgiei, deputații vor efectua un schimb de experiență și preluare de bune practici în domenii precum armonizarea legislației naționale la standardele europene, gestiunea și controlul bugetar, dezvoltarea durabilă şi asigurarea creşterii economice.

Potrivit programului vizitei, delegația Parlamentului Republicii Moldova va avea întrevederi cu membrii Comisiei control bugetar a Parlamentului European, ai Comisiei buget și finanțe din cadrul Camerei Reprezentanților a Parlamentului federal belgian și cu deputații membri ai Comisiei finanțe din Parlamentul Flandrei. De asemenea, deputații moldoveni vor avea o întrevedere cu Președintele Parlamentului Flandrei, Jan Peumans, precum și cu reprezentanții Curții de Conturi a Regatului Belgiei. La Bruxelles, delegația Parlamentului Republicii Moldova va purta discuții și cu reprezentanții Biroului de promovare a democrației parlamentare (OPPD), care funcționează în cadrul Direcției Generale Politici Externe a Parlamentului European.

Vizita delegației Parlamentului Republicii Moldova are loc în cadrul Programului ”Îmbunătățirea democrației în Republica Moldova prin suport parlamentar și electoral”, implementat de PNUD în perioada 2012-2016. Obiectivul general al Programului este de a îmbunătăți calitatea proceselor și sistemelor democratice ale Republicii Moldova prin alinierea la standardele europene, anunță un comunicat al Legislativului.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus