Trimite e-mail | Printeaza
Economie
18.10.2013

Tariful pentru călătoriile interurbane va fi majorat, de la 1 noiembrie, de la 38 la 48 de bani pentru un kilometru de drum parcurs

Tariful pentru călătoriile interurbane va fi majorat, de la 1 noiembrie, de la 38 la 48 de bani pentru un kilometru de drum parcurs

Ministrul Transporturilor şi Infrastructurii Drumurilor, Vasile Botnari, a atins un compromis în dialogul cu asociaţiile patronale de transportatori privind stabilirea noului tarif pentru călătoriile interurbane de pasageri, astfel încât scumpirile să nu afecteze puternic cetăţenii.

După ce transportatorii au cerut scumpirea călătoriilor de la 38 la 58 de bani per km, acest drept fiind obţinut de ei prin decizia Curţii Supreme de Justiţie, în urma discuţiilor purtate cu asociaţiile din domeniu s-a ajuns la înţelegerea de a opera o majorare mai moderată.

În rezultatul negocierilor s-a convenit aplicarea, de la 1 noiembrie, a tarifului de 48 de bani per km. Astfel, majorarea va constitui 10 bani pentru un km de drum parcurs, faţă de 20 de bani cerută iniţial de către transportatori. Următoarea revizuire a tarifului va avea loc în anul 2015.

Potrivit MTID, decizia de a iniţia negocierile cu asociaţiile patronale a fost luată după ce ministrul Vasile Botnari s-a arătat preocupat de efectele pe care ar putea avea implementarea integrală a deciziei Curţii Supreme de Justiţie, care obligă autorităţile să scumpească călătoriile cu 52%. Apreciind că această majorare tarifară obligatorie îi va afecta pe cetăţenii social-vulnerabili, ministrul le-a propus transportatorilor să participe la un dialog constructiv și să găsească o soluție de compromis.

cuvinte-cheie:

Comentarii (3)

 

Sus