Trimite e-mail | Printeaza
Social
17.10.2013

România oferă 150 mii de euro pentru managementul migraţiei în Republica Moldova

România oferă 150 mii de euro pentru managementul migraţiei în Republica Moldova

Ministerul Afacerilor Externe din România, în cadrul ajutorului pentru dezvoltare acordat Republicii Moldova, a alocat suma de 150.000 euro pentru proiectul “Consolidarea şi dezvoltarea capacităţii Biroului de Migraţie şi Azil (BMA) – Consolidarea cadrului legal şi instituţional pentru o mai bună gestionare a sitemului de migraţie şi azil (SIR).

Proiectul urmăreşte îmbunătăţirea cunoştinţelor şi abilităţilor Biroului pentru Migraţie şi Azil din Republica Moldova şi, în consecinţă, întărirea sistemului de management al migraţiei din republică. Pe durata proiectului, personalul BMA va fi pregătit în domeniul tematicilor privind migraţia ilegală, migraţia legală şi integrarea. Angajaţilor BMA le vor fi prezentate şi bunele practici din România în această privinţă. În plus, va fi dezvoltată o nouă metodologie pentru depistarea a migranţilor ilegali din teritoriu. Odată ce metodologia va primi sprijinul guvernului, aceasta va fi dezvoltată şi se vor desfăşura instruiri în această privinţă. Unul dintre efectele vizibile imediate ale proiectului va fi renovarea oficiului teritorial Bălţi al BMA.

Proiectul finanţat de România a fost lansat oficial pe 1 octombrie 2013, se va desfăşura pe o perioadă de 12 luni şi va fi implementat de Centrul Internațional pentru Dezvoltarea Politicilor Migraționale, anunță Biroul de presă al Ambasadei României în Republica Moldova.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus