Trimite e-mail | Printeaza
Politic
16.10.2013

Delegația Parlamentului R.Moldova a participat la Sesiunea de toamnă a Adunării Parlamentare OSCE

Delegația Parlamentului R.Moldova a participat la Sesiunea de toamnă a Adunării Parlamentare OSCE

Delegația Parlamentului Republicii Moldova a participat la Sesiunea de toamnă a Adunării Parlamentare OSCE. Reuniunea a avut loc în perioada 13-15 octombrie 2013, la Budva, fiind găzduită de Parlamentul Muntenegrului.

Pe parcursul sesiunii au avut loc reuniunile Comitetelor AP OSCE, a Comitetului Permanent, precum şi sesiunea comună a celor trei Comitete Generale ale AP OSCE.

În prima zi a sesiunii s-a desfășurat Forumul mediteranean la care au participat Preşedintele AP OSCE și Președintele Parlamentului din Muntenegru, Ranko Krivokapić, Președintele Adunării Parlamentare a Consiliului Europei, Jean-Claude Mignon, Ministrul pentru afaceri externe al Muntenegrului, Igor Luksic.

Delegații la Sesiunea AP OSCE au participat și la conferinţa parlamentară cu genericul ”Rolul OSCE în abordarea amenințărilor transnaționale și protecția drepturilor omului”, în cadrul căreia au avut loc dezbateri la subiecte precum combaterea terorismului și a amenințărilor transnaționale din regiunea OSCE și protecția drepturilor omului; efectele crizei economice/financiare asupra securității; integrarea diverselor comunități.

Parlamentul Republicii Moldova a fost reprezentat de deputații Simion Furdui, șeful delegației Parlamentului Republicii Moldova la AP OSCE, Stella Jantuan, Vasilii Șova, anunță un comunicat al Legislativului.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus