Trimite e-mail | Printeaza
Diverse
02.10.2013

Primarul capitalei recomandă gestionarilor fondului locativ şi agenţilor economici să econoisească agentul termic

Primarul capitalei recomandă gestionarilor fondului locativ şi agenţilor economici să econoisească agentul termic

Primăria Chişinău informează că până la această oră, la sistemul centralizat de încălzire au fost conectate deja 116 de grădiniţe din municipiu, din totalul de 123. De asemenea, a început livrarea agentului termic în spitale, fiind conectate deja 8 instituţii din cele 51, dar şi în şcoli şi licee. Blocurile locative vor fi conectate la sistemul centralizat de încălzire la solicitarea gestionarilor.

În acelaşi timp, astăzi primarul general al capitalei, Dorin Chirtoacă, a aprobat Instrucţiunea cu privire la reglarea sistemului intern de încălzire în clădirile / blocurile administrative şi locative din municiul Chişinău, elaborată de SA „Termocom”. Decizia a fost luată pentru a economisi agentul termic în sezonul de încălzire 2013 – 2014.

Astfel, instituţiile bugetare municipale şi întreprinderile municipale sunt obligate să economisească agentul termic, prin închiderea totală a vanelor la elevator în clădirile din gestiune pe timp de noapte, între orele 16.00 – 7.00, dacă temperatura aerului exterior este mai mare de 0º Celsius. Iar dacă temperatura medie a aerului este mai mare de 8º Celsius, atunci încălzirea va fi închisă şi pe timp de zi.

Dorin Chirtoacă mai recomandă gestionarilor fondului locativ şi agenţilor economici să econoisească agentul termic prin închiderea totală a vanelor la elevator  în blocurile locative, ziua şi noaptea, dacă temperatura medie a aerului este mai mare de 8º Celsius. 

Sezonul de încălzire 2013 – 2014 în municipiu, pentru obiectivele din sfera învăţământului (grădiniţe, şcoli, gimnazii, licee şi şcolile-internat), cele medicale şi blocurile locative care dispun de permis de conectare, a început la 1 octombrie a.c. 

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus