Trimite e-mail | Printeaza
Politic
19.09.2013

Eugen Carpov a avut o întrevedere cu Preşedintele Adunării Parlamentare a Consiliului Europei, Jean-Claude Mignon

Eugen Carpov a avut o întrevedere cu Preşedintele Adunării Parlamentare a Consiliului Europei, Jean-Claude Mignon

Viceprim-ministrul Republicii Moldova, Eugen Carpov, a avut la 18 septembrie 2013, o întrevedere cu Preşedintele Adunării Parlamentare a Consiliului Europei, Jean-Claude Mignon.

În cadrul întrevederii oficialii au abordat principalele aspecte ce ţin de reglementarea conflictului transnistrean, fiind trecute în revistă principalele realizări şi provocări ale anului 2013 şi perspectivele procesului de soluţionare a conflictului. În acest context, dl Eugen Carpov a ţinut să îi mulţumească dlui Jean-Claude Mignon pentru suportul Consiliului Europei şi altor instituţii europene în procesul de integrare europeană a ţării noastre, dar şi în soluţionarea conflictului transnistrean. Viceprim-ministrul a specificat că este necesar de menţinut şi de consolidat dialogul la nivelul grupurilor de lucru, al negociatorilor politici, inclusiv şi dintre Prim-ministrul Republicii Moldova, Iurie Leancă şi liderul transnistrean, Evghenii Şevciuk.

La rândul său, Preşedintele APCE, Jean-Claude Mignon, a reiterat susţinerea acordată Chişinăului în vederea soluţionării conflictului transnistrean, confirmând că forul european susţine plenar soluţionarea problemei transnistrene în baza respectului suveranităţii şi integrităţii teritoriale a Republicii Moldova în cadrul frontierelor internaţional recunoscute.

Totodată, Jean-Claude Mignon a mai spus că intenţionează să întreprindă o vizită şi în oraşul Tiraspol, unde în cadrul întrevederilor preconizate, va reitera disponibilitatea deputaţilor de la Chişinău de a stabili şi o platformă de comunicare cu partenerii de pe malul stâng.

La finalul întrevederii, Viceprim-ministrul Eugen Carpov a mulţumit pentru aportul şi implicarea Consiliului Europei, dar şi pentru dedicaţia personală a domnului Jean-Claude Mignon faţă de susţinerea proceselor ce au loc în Republica Moldova, anunță un comunicat al Biroului pentru reintegrare.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus