Trimite e-mail | Printeaza
Politic
16.09.2013

Pirkka Tapiola: Uniunea Europeană susţine aspiraţiile de integrare a R.Moldova şi pledează pentru dezvoltarea relaţiilor în diverse domenii

Pirkka Tapiola: Uniunea Europeană susţine aspiraţiile de integrare a R.Moldova şi pledează pentru dezvoltarea relaţiilor în diverse domenii

Premierul Iurie Leancă a avut astăzi o întrevedere cu şeful Delegaţiei Uniunii Europene în Republica Moldova, Pirkka Tapiola, prilejuită de începutul activităţii oficialului european în ţara noastră.

Şeful Cabinetului de miniştri a făcut o trecere în revistă a priorităţilor Guvernului şi a punctat aspectele principale ale colaborării dintre Republica Moldova şi UE. Iurie Leancă şi-a exprimat convingerea că relaţiile ţării noastre cu Uniunea Europeană vor avansa, astfel încât, cu eforturi comune, să fie realizat obiectivul principal - integrarea Republicii Moldova în familia europeană.

La rândul său, Pirkka Tapiola a declarat că Uniunea Europeană susţine aspiraţiile de integrare a Republicii Moldova şi pledează pentru dezvoltarea relaţiilor în diverse domenii. Oficialul a opinat că actualmente este important să fie conjugate eforturile pentru finalizarea proiectelor iniţiate anterior, dar şi pentru lansarea noilor iniţiative în scopul dezvoltării multilaterale a Republicii Moldova.

Interlocutorii au abordat un spectru larg de subiecte, inclusiv reformele în educaţie şi justiţie, reintegrarea ţării, consolidarea capacităţilor instituţionale, sporirea competitivităţii produselor moldoveneşti pe piaţa comunitară şi îmbunătăţirea condiţiilor de viaţă în Republica Moldova, anunță un comunicat al Guvernului.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus