Trimite e-mail | Printeaza
Economie
30.08.2013

În perioada 29 august-2 septembrie, Chişinăul găzduieşte cea dea 62-a reuniune specială a directorilor generali ai Aviaţiei Civile Europene

În perioada 29 august-2 septembrie, Chişinăul găzduieşte cea dea 62-a reuniune specială a directorilor generali ai Aviaţiei Civile Europene

Prim-ministrul Iurie Leancă a avut o întrevedere cu conducerea Organizației Internaționale a Aviației Civile (ICAO). La evenimentul care a avut loc astăzi la Guvern s-a discutat despre progresele și acțiunile ce urmează să fie întreprinse de  Republica Moldova în domeniul transportului aerian.

Secretarul general ICAO, Raymond Benjamin,  a declarat că în cadrul reuniunii se va discuta despre provocările şi perspectivele de dezvoltare din ramură.

„La această reuniune ne vom expune punctele de vedere și în privința Republicii Moldova. Vom veni cu mai multe sfaturi pentru ca să oferiți cetățenilor condiții cât mai bune și accesibile în domeniul dat”, a precizat Raymond Benjamin.

Iurie Leancă  și-a exprimat mulțumirea pentru faptul că în acest an reuniunea specială a directorilor generali ai Aviaţiei Civile Europene se desfășoară la Chișinău.

Șeful Executivului a menționat că odată cu armonizarea cadrului legislativ național al Republicii Moldova la standardele Uniunii Europene în domeniul transportului aerian, va fi îmbunătățită siguranța și calitatea serviciilor.

În perioada 29 august-2 septembrie, Chişinăul găzduieşte cea dea 62-a reuniune specială a directorilor generali ai Aviaţiei Civile Europene. Conferinţa Europeană a Aviaţiei Civile întruneşte  44 de state membre și are drept scop promovarea și dezvoltarea continuă a siguranţei, eficienţei şi durabilităţii sistemului de transport aerian european.

În anul 2012 a fost semnat Acordul privind Spațiul Aerian Comun dintre Uniunea Europeană și Republica Moldova care deja produce efecte pozitive pentru domeniul transportului aerian. Printre acestea se enumeră intensificarea competiției dintre companiile aeriene, creșterea numărului destinațiilor operate, din și spre Chișinău, respectiv sporirea accesibilității transportului aerian urmare a diminuării prețurilor la biletele de avion.

Pentru primele 7 luni ale anului 2013 în raport cu aceeași perioadă a anului 2010, a avut loc o creștere cu 43% a fluxului de pasageri, atunci când au fost inițiate discuțiile privind integrarea Republicii Moldova în spațiul aerian al UE, anunță un comunicat al Guvernului.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus