Trimite e-mail | Printeaza
Social
13.08.2013

Din cele 37 dosare depuse pentru decernarea Premiului Naţional au fost selectate 31 eligibile

Din cele 37 dosare depuse pentru decernarea Premiului Naţional au fost selectate 31 eligibile

Viceprim-ministrul Tatiana Potîng, a prezidat prima şedinţă a  Comisiei pentru decernarea Premiului Naţional - 2013, în cadrul căreia au fost examinate dosarele candidaţilor şi colectivelor de candidaţi înaintate la concurs.

La şedinţă au fost selectate 31 dosare eligibile, din cele 37 depuse, iar 6 dosare au fost respinse, dintre care 3 - din motiv că nu corespund cerinţelor pct.9 al Regulamentului cu privire la Premiul Național, 2 – pentru că lipsesc documentele confirmative (necesare conform prevederilor p.11 al Regulamentului cu privire la Premiul Național) la scrisorile de recomandare, şi un dosar care se referă la un colectiv de autori ce include o persoană care nu este cetățean al Republicii Moldova, ceea ce contravine prevederilor punctului 1 al Hotărîrii de Guvern cu privire la Premiul Naţional.

Totodată, s-au constituit  3 comisii pe domenii (ştiinţă, tehologii, cultură şi artă).  Cea de-a 4 comisie (sport) nu a fost formată din motiv că pentru domeniul sportului a fost înaintat doar un singur dosar.

Următoarea şedinţă a Comisiei pentru decernarea Premiului Naţional va avea loc în  data de 19 august current, anunță Biroul comunicare şi relaţii cu presa al Guvernului.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus