Trimite e-mail | Printeaza
Economie
23.07.2013

Pentru executarea lucrărilor de construcție a porțiunii moldovenești a gazoductului Iași-Ungheni au depus oferte 6 companii din Austria, Italia, România, Turcia și R.Moldova

Pentru executarea lucrărilor de construcție a porțiunii moldovenești a gazoductului Iași-Ungheni au depus oferte 6 companii din Austria, Italia, România, Turcia și R.Moldova

Comisia de evaluare a ofertelor pentru concursul de selectare a executorului lucrărilor de construcție a „Conductei de interconectare a sistemului național de transport gaze din România cu sistemul de transport gaze din Republica Moldova pe direcția r. Prut – s. Todirești, r. Ungheni”, a deschis luni, 22 iulie curent, ofertele depuse, începându-și astfel activitatea.

Pentru executarea lucrărilor de construcție a porțiunii moldovenești a gazoductului Iași-Ungheni au depus oferte 6 companii din Austria, Italia, România, Turcia și Republica Moldova. Patru oferte au fost depuse de consorții compuse din câteva companii și două – de către companii unice.

Comisia de evaluare va activa în conformitate cu Ghidul practic al procedurilor de contractare pentru acțiunile externe ale Uniunii Europene (PRAG) și legislația Republicii Moldova. Deși nu există un termen limită pentru evaluarea ofertelor, contractantul urmează a fi selectat până la data de 27 august 2013, când urmează a fi lansate lucrările de construcție, relatează un comunicat al Ministerului Economiei.

Lungimea totală a gazoductului este de 40 km, dintre care pe teritoriul Moldovei – 10,4 km. Costul total al proiectului este de 19 mil euro. Moldova va aloca 7 mil euro, dintre care 3 mil euro vor fi acordate de UE în cadrul programului operaţional comun România- Moldova – Ucraina. O parte din mijloace vor veni sub formă de grant din partea României. Construcția gazoductului va începe pe 27 august.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus