Trimite e-mail | Printeaza
Politic
22.07.2013

Şeful diplomaţiei române a reconfirmat sprijinul constant şi ferm pentru parcursul european al Republicii Moldova

Şeful diplomaţiei române a reconfirmat sprijinul constant şi ferm pentru parcursul european al Republicii Moldova

Ministrul român al afacerilor externe, Titus Corlăţean, a avut luni, 22 iulie 2013, la Bruxelles, în marja reuniunii ministeriale a Parteneriatului Estic al Uniunii Europene, o întrevedere cu Natalia Gherman, ministrul afacerilor externe şi integrării europene din Republica Moldova.

Şeful diplomaţiei române a reconfirmat sprijinul constant şi ferm pentru parcursul european al Republicii Moldova. A fost salutat efortul susţinut al autorităţilor de la Chişinău, concretizat prin încheierea recentă a negocierilor pentru Acordul de Asociere şi Acordul Aprofundat şi Cuprinzător de Comerţ Liber cu UE. De asemenea, a reliefat evoluţiile dialogului privind implementarea Planului de Acţiune pentru liberalizarea vizelor, Republica Moldova fiind cel mai avansat partener al UE din vecinătatea estică în acest domeniu.

În acest context, ministrul Corlăţean a asigurat că România va continua să sprijine obţinerea unor rezultate ambiţioase la Summit-ul Parteneriatului Estic de la Vilnius (28-29 noiembrie 2013), respectiv parafarea Acordului de Asociere dintre Republica Moldova şi UE, care să permită semnarea ulterioară în 2014 a documentului şi implicit aplicarea sa provizorie, alături de liberalizarea regimului de vize. România pledează, în acest context, pentru asigurarea condiţiilor care să permită parcurgerea, în viitorul apropiat, a tuturor paşilor necesari pentru atingerea acestor obiective.

De asemenea, şeful diplomaţiei române a accentuat importanţa unei Declaraţii ambiţioase a reuniunii la nivel înalt de la Vilnius, care să consolideze relaţiile viitoare ale Republicii Moldova cu Uniunea Europeană în vederea obţinerii unei perspective europene clare.

Şefii celor două diplomaţii au evocat contactele bilaterale la nivel înalt din ultima perioadă şi au trecut în revistă temele de actualitate de pe agenda bilaterală, relatează MAE român.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus