Trimite e-mail | Printeaza
Economie
22.07.2013

BERD ar putea cofinanţa proiecte de infrastructură feroviară din Moldova

BERD ar putea cofinanţa proiecte de infrastructură feroviară din Moldova

Ministrul Transporturilor şi Infrastructurii Drumurilor, Vasile Botnari, a discutat cu reprezentanţi ai Băncii Europene pentru Reconstrucţie si Dezvoltare oportunitatea lansării, în parteneriat, a proiectelor de restructurare şi modernizare a Căilor Ferate din Moldova.

„Avem extrem de mare nevoie de sprijinul partenerilor precum este BERD în finanţarea proiectelor de infrastructură feroviară, ca să creăm condiţii pentru transportarea pe intern a mărfurilor şi pasagerilor, dar şi pentru atragerea fluxului de tranzit pe calea feroviară. Sunt necesare şi investiţiile în modernizarea materialului rulant – a vagoanelor şi locomotivelor, dacă dorim să înregistrăm performanţe", a declarat Vasile Botnari în cadrul întrevederii cu bancherul senior în cadrul BERD, Octavian Costaş.
„Un importat proiect, pe care îl vom demara în acest moment, este cel legat de restructurarea şi modernizarea Întreprinderii de Stat de Cai Ferate. Vom avea nevoie şi de expertiza BERD pentru elaborarea planului de modernizare a unei întreprinderi de asemenea dimensiuni", a adăugat ministrul Transporturilor.

"Aş vrea să precizez sprijinul important al BERD şi în alte proiecte importante în Moldova, inclusiv cele de reabilitare a drumurilor", a punctat Vasile Botnari.

Octavian Costaş a reiterat, la rândul său, sprijinul BERD pentru realizarea proiectelor investiţionale importante în R.Moldova şi a subliniat că banca este disponibilă să co-finanţeze proiecte de modernizare în domeniul feroviar, inclusiv să acorde asistenţă în organizarea după un model eficient al CFM.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus