Trimite e-mail | Printeaza
Politic
03.07.2013

Opoziţia îi cere lui Corlăţean reducerea taxelor pentru redobândirea cetăţeniei de către moldoveni

Opoziţia îi cere lui Corlăţean reducerea taxelor pentru redobândirea cetăţeniei de către moldoveni

Un grup de 30 de parlamentari PDL şi FC au transmis ministrului de Externe, Titus Corlăţean, o scrisoare prin care cer reducerea taxelor consulare pentru actele de redobândire a cetăţeniei române de către moldoveni, precum şi eliminarea dovezii deţinerii a 500 de Euro pentru viza de scurtă şedere, scrie MEDIAFAX.

"Considerăm că efortul diplomatic pe care îl întreprinde România pentru susţinerea Republicii Moldova în procesul de integrare europeană trebuie completat cu măsuri concrete în sprijinul cetăţenilor Republicii Moldova, menite a consolida şi a aprofunda relaţia bilaterală dntre cele două state", se arată în solicitarea parlamentarilor PDL.

 "În prezent, pentru înscrierea certificatelor de naştere sau de căsătorie eliberate de autorităţile străine în actele de stare civilă româneşti, în termen de peste 6 luni, se percepe o taxă de 140 de euro. Totodată, pentru obţinerea vizei de scurtă şedere în România, cetăţenii Republicii Moldova trebuie să facă dovada deţinerii mijloacelor de întreţinere în cuantum de 50 de Euro/zi, pentru întreaga perioadă, dar nu mai puţin de de 500 Euro ori echivalentul în valută convertibilă", se arată în comunicat.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus