Trimite e-mail | Printeaza
Diverse
25.06.2013

Construcția locuinţelor sociale începe în luna august a anului curent

Construcția locuinţelor sociale începe în luna august a anului curent

Construcția primului bloc locativ în cadrul Proiectul de construcţie a locuinţelor pentru păturile socialmente vulnerabile, faza II va începe în luna august a anului curent. Comitetul director  al Unității de Implementare a Proiectului II a decis în cadrul unei ședințe perioada și principalele acțiuni de demarare a lucrărilor de construcție a locuințelor sociale, astăzi, la Ministerul Dezvoltării Regionale și Construcțiilor.

Astfel, Ministrul Dezvoltării Regionale și Construcțiilor Marcel Răducan a comunicat că în luna august vor demara lucrările de construcție a unui bloc locativ nefinalizat din raionul Călărași, ulterior, în luna septembrie vor începe lucrările de construcție a altor 2 blocuri locative din raioanele Briceni și Sîngerei.  De asemenea, ministrul i-a îndemnat pe toți cei implicați în acest proiect să își mobilizeze forțele astfel, încît să reușească pînă la finele acestui an să  înregistreze rezultate concrete.

Totodată, Marcel Răducan a mai specificat că apartamentele vor fi finalizate "la cheie" ceea ce semnifică că beneficiarii vor dispune de bucătărie și baie mobilată dotate cu utilaje tehnico-sanitare, pardosea finită cu gresie, teracotă și laminat, precum și pereți tencuiți, inclusiv conectarea la rețelele de apă și canalizare, telefonie fixă, televiziune prin cablu și internet, etc.

Iunona Lungul Managerul Unității de Implementare a Proiectului II a menționat că în cele 3 cazuri este vorba de blocuri locative cu 5 nivele, cu circa 40 de apartamente în fiecare bloc, iar beneficiarii acestor locuințe vor fi selectați de o comisie specială ce va verifica legalitatea actelor depuse și corespunderea conform criteriilor stabilite.  De asemenea, Iunona Lungul a precizat că în luna august Banca de Dezvoltare a Consiliului Europei urmează să deburseze prima tranșă de bani, iar blocurile locative din raionele Călărași și Briceni urmează a fi date în exploatare în octombrie 2014, iar cel de la Sîngerei în iunie 2015.

Amintim, costul total al Proiectului constituie 20,4 milioane Euro, din care BCE participă cu 65% (13,4 milioane Euro). Împrumutul BCE este acordat pe o perioadă de până la 20 de ani (de la data debursării) inclusiv 5 ani perioada de graţie. Republica Moldova contribuie la realizarea proiectului prin intermediul autorităţilor publice locale, pe teritoriul cărora se construiesc spaţiile locative, iar aportul acestora constituie 35% din costul proiectului şi este constituit din aport nefinanciar şi aport financiar, informează Serviciul de presă al Ministerului Dezvoltării Regionale și Construcțiilor.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus