Trimite e-mail | Printeaza
Politic
13.06.2013

Iurie Leancă a avut astăzi o întrevedere cu Cecilia Malmström, Comisar European pentru Afaceri Interne

 Iurie Leancă a avut astăzi o întrevedere cu Cecilia Malmström, Comisar European pentru Afaceri Interne

Discuțiile celor doi oficiali s-au axat pe rezultatele misiunii de evaluare a experților Uniunii Europene din februarie-martie 2013. Comisarul european a apreciat progresul înregistrat de autoritățile de la Chişinău în vederea implementării condiţionalităţilor fazei a II a Planului de Acțiuni moldo-comunitar pentru Liberalizarea Regimului de Vize (PALV).

La fel, au fost trecute în revistă ultimele acţiuni realizate de către autorităţile moldovene în contextul îndeplinirii PALV. Comisarul european a adus la cunoştinţa delegaţiei moldoveneşti că Raportul de evaluare al Comisiei Europene referitor la progresele înregistrate de Republica Moldova va fi publicat către reuniunea Consiliului de Cooperare Republica Moldova - Uniunea Europeană din 25 iunie curent.

În acest context, Prim-ministrul a menționat că obiectivul Moldovei este finalizarea implementării fazei 2 PALV către Summit-ul Parteneriatului Estic de la Vilnius.

De asemenea, a fost discutată cooperarea moldo-comunitară în cadrul Parteneriatului de Mobilitate şi realizarea obiectivelor comune în contextul participării Republicii Moldova la Forumul Global pentru Migraţie şi Dezvoltare. Cecilia Malmström a salutat faptul că Republica Moldova este liderul incontestabil în implementarea obiectivelor Parteneriatului de Mobilitate, încurajând autorităţile de la Chişinău să continue să împărtăşească această experienţă cu ţările din vecinătatea estică şi sudica a Uniunii Europene.

La final, Cecilia  Malmström a acceptat invitaţia Prim-ministrului Iurie Leancă să efectueze o vizită în Republica Moldova, informează Biroul comunicare și relații cu presa al Guvernului.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus