Trimite e-mail | Printeaza
Politic
12.06.2013

Prim-ministrul a avut o convorbire telefonică cu Preşedintele în exerciţiu al OSCE

Prim-ministrul a avut o convorbire telefonică cu Preşedintele în exerciţiu al OSCE

Prim-ministrul Iurie Leancă a avut astăzi o convorbire telefonică cu ministrul Avacerilor Externe al Ucrainei, Leonid Kojara, Preşedinte în exerciţiu al OSCE.

Discuţia a avut loc la iniţiativa Premierului moldovean, subiectul principal fiind decizia unilaterală a structurilor transnistrene privind aprobarea aşa-numitei „legi cu privire la frontiera de stat”, care vine în contradicţie cu toate documentele şi înţelegerile convenite anterior în cadrul procesului de reglementare.

Prim-ministrul a menţionat că  Guvernul Republicii Moldova califică aceste acţiuni drept o sfidare deschisă la adresa eforturilor Chişinăului şi a partenerilor internaţionali în vederea menţinerii dialogului într-o albie constructivă.

Părţile au făcut un schimb de opini în acest sens, constatînd  cu regret că o asemenea abordare din partea transnistrenilor nu face decît să impiedice soluţionarea conflictului şi promovarea măsurilor de încredere între cele două maluri ale Nistrului.

La rîndul său, Leonid Kojara a exprimat îngrijorarea OSCE şi a altor parteneri implicaţi în procesul de negocieri, în legătură cu situaţia creată. Oficialul ucrainean a subliniat importanţa consolidării eforturilor participanţilor la procesul de reglementare pentru a nu admite escaladarea conflictului.

Preşedintele în exerciţiu al OSCE a confirmat  disponibilitatea de a sprijini eforturile autorităţilor de la Chişinău în vederea ameliorării situaţiei şi revenirii la un dialog civilizat la masa de negocieri pentru asigurarea securităţii în regiune, informează Biroul comunicare şi relaţii cu presa al Guvernului.

cuvinte-cheie:

Comentarii (2)

 

Sus