Trimite e-mail | Printeaza
Economie
11.06.2013

CCI organizează participarea la Expoziția Internaţională Tehnico-Știinţifică din China de Nord

În premieră, Camera de Comerţ şi Industrie a Moldovei organizează participarea cu stand colectiv a întreprinderilor moldoveneşti la ediţia a X-a a Expoziţiei Internaţionale Tehnico-Știinţifice din China de Nord, care va avea loc în perioada 3-7 iulie 2013, în or. Manzhouli.

Luni, 10 iunie curent, în cadrul ședinței operative, directorul Direcției Expoziții și Târguri a CCI, Marina Petrova, a menționat că Expoziţia Internaţională Tehnico-Știinţifică este o pistă pentru intensificarea schimburilor comercial-economice şi colaborării tehnico-ştiinţifice între China de Nord şi ţările CSI, Mongolia, Japonia, Corea de Sud. La ediţia a X-a vor expune peste 7000 de întreprinderi chineze şi din străinătate.

"China este o țară care se dezvoltă cu pași rapizi, iar piața acesteia are un vast potențial. Negociind cu organizatorii expoziției, am obținut condiții de participare foarte avantajoase pentru companiile din Republica Moldova. Spațiul expozițional, cazarea, alimentarea, serviciile traducătorului, transportul prin oraş, organizarea programului de afaceri şi celui cultural – toate acestea vor fi gratuite. Pe lângă lucrul nemijlocit la stand, întreprinzătorii vor avea întrevederi bilaterale, vor lua parte la programul adițional al expoziției", a precizat Marina Petrova.

La Expoziţia Internaţională Tehnico-Știinţifică din China de Nord vor fi prezentate mărfuri și servicii din domeniile: biotehnologie şi medicină, energie regenerabilă, automatică, materiale de construcţie şi echipament, articole din metal, automobile, piese de schimb, inginerie și echipamente de minerit, utilaje de ambalare, mașini agricole, îmbrăcăminte, încălțăminte, produse alimentare și băuturi, produse agricole și animaliere etc.

Potrivit datelor statistice, volumul comerţului exterior al Republicii Moldova cu China, pentru primele trei luni ale anului 2013, a înregistrat suma de 113.6 mil. USD, cu 28.8% mai mult comparativ cu aceeaşi perioadă a anului precedent.

Exportul de mărfuri realizat în perioada analizată, a înregistrat suma de 692.6 mii. USD, crescând cu 70.6 % faţă de anul precedent. China deţine o pondere de 0.12% în volumul total al exportului RM.

Importul de mărfuri efectuat în perioada menţionată în Republica Moldova din China a însumat 112.9 mil. USD şi a înregistrat o creștere de 28.6 % în raport cu anul 2012. China deţine o pondere de 9.08% în volumul total al importului RM.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus