Trimite e-mail | Printeaza
Diverse
10.06.2013

Negocierile între Republica Moldova şi Eurojust pentru încheierea Acordului de cooperare

Astăzi, 10 iunie 2013, în or. Haga se desfăşoară negocierile dintre Republica Moldova şi Eurojust pe marginea proiectului Acordului bilateral de cooperare.

Republica Moldova este reprezentată de către delegaţii Procuraturii Generale, Ministerului Justiţiei, Ministerului Afacerilor Externe şi Integrării Europene şi Centrului Naţional pentru Protecţia Datelor cu Caracter Personal.

Republica Moldova a fost invitată de Eurojust să negocieze Acordul bilateral de cooperare, fiind recunoscut interesul statelor Uniunii Europene în cooperarea cu organele de drept din Moldova prin transmiterea şi solicitarea de informaţii şi probe necesare investigării infracţiunilor grave de crimă organizată şi transfrontalieră în arealul European şi capacitatea ţării de a asigura un nivel adecvat de protecţie a datelor cu caracter personal.

Negocierea şi semnarea Acordului de cooperare cu Eurojust constituie una din priorităţile incluse în Planul de Acţiuni Republica Moldova – Uniunea Europeană în domeniul liberalizării regimului de vize.

Menţionăm că, Eurojust este o agenţie a Uniunii Europene, cu sediul la Haga,  care are drept scop coordonarea investigaţiilor şi urmăririlor penale între autorităţile competente din statele membre şi îmbunătăţeşte cooperarea acestora, în special prin facilitarea asistenţei judiciare internaţionale şi cererilor de extrădare, informează Serviciul de presă al Procuraturii Generale.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus