Trimite e-mail | Printeaza
Politic
04.06.2013

Președintele Nicolae Timofti a avut o întrevedere cu o delegație a Curții de Conturi din România

Președintele Republicii Moldova, Nicolae Timofti, a avut astăzi, 4 mai a.c., o întrevedere cu o delegație a Curții de Conturi din România, condusă de președintele instituției, Nicolae Văcăroiu.

Șeful statului l-a informat pe oficialul român despre evoluția situației politice și despre învestirea unui nou guvern, condus de prim-ministrul Iurie Leancă, care are drept obiectiv integrarea europeană a Republicii Moldova. Nicolae Timofti a declarat că autoritățile de la Chișinău mizează în continuare pe sprijinul României în procesul de aliniere a instituțiilor din Republica Moldova la standardele Uniunii Europene. 

Președintele Nicolae Timofti a declarat că reformarea sistemului judecătoresc și combaterea corupției reprezintă o prioritate pentru autoritățile de la Chișinău.

La rândul său, Nicolae Văcăroiu și-a exprimat satisfacția că relațiile moldo-române au intrat în normalitate după ultimele alegeri parlamentare și l-a asigurat pe președintele Republicii Moldova că statul român va acorda asistența necesară pentru reformarea instituțiilor statului, inclusiv a celor de audit și control. 

Nicolae Văcăroiu l-a informat pe președintele Nicolae Timofti despre colaborarea dintre Curtea de Conturi de la București și Curtea de Conturi de la Chișinău în vederea creării unui mecanism eficient de depistare a elementelor de infracționalitate financiară, care să permită combaterea economiei subterane, informează Serviciul de presă al Președinției Republicii Moldova.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus