Trimite e-mail | Printeaza
Politic
03.06.2013

Reacția PLDM vizavi de declarațiile PCRM

În legătură cu declaraţiile făcute, astăzi, 3 iunie, de către reprezentanţii Partidului Comuniştilor privind dialogul avut cu Partidul Liberal Democrat din Moldova, în perioada premergătoare votării şi învestirii Guvernului Leancă, venim cu următoarele precizări:   

PLDM întotdeauna a fost consecvent în acţiunile sale şi a pledat pentru o comunicare eficientă cu partidele de opoziţie. Am păstrat în permanenţă comunicarea cu toate partidele de opoziţie, inclusiv cu PCRM.

Pe durata crizei politice, am avut o comunicare cu opoziţia, inclusiv pentru votarea unor proiecte de lege care aveau scopul reparării unor lacune legislative, de procedură sau fortificarea mecanismelor democratice. 

În această perioadă, am avut şi discuţii care s-au referit la modalitatea de desfăşurare a alegerilor anticipate, în eventualitatea în care criza politica nu ar fi putut fi depăşită. PLDM a anunţat public că, în cazul nealegerii Guvernului Leancă, scrutinul anticipat devenea iminent. În aceasta ordine de idei, angajamentul PLDM a fost crearea condiţiilor de desfăşurare a unor alegeri libere şi corecte, fără utilizarea instituţiilor statului în acest proces.

PLDM consideră că agresivitatea și atitudinea categorică, de care dau dovadă unele partide politice, duc inevitabil la o scindare și mai mare a societății, lucru care nu poate fi admis. Republica Moldova are nevoie astăzi de consolidarea tuturor forțelor constructive cu viziuni pozitive și pro-europene, astfel încât să fie implementate reformele necesare pentru a asigura un trai mai bun tuturor cetățenilor.

În concluzie menţionăm că înaintarea lui Iurie Leancă la funcţia de Prim-ministru, efortul depus de PLDM şi concesiile făcute pentru votarea noului Guvern denotă angajamentul ferm al PLDM pentru asigurarea unui viitor european Republicii Moldova.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus