Trimite e-mail | Printeaza
Economie
03.06.2013

BNM examinează schimbările în structura acţionariatului BC „Moldova-Agroindbank” S.A.

BNM examinează schimbările în structura acţionariatului BC „Moldova-Agroindbank” S.A.

În perioada martie-mai 2013 şapte persoane juridice străine, înregistrate în Cipru, Letonia şi Marea Britanie, au realizat tranzacții de achiziţionare a acţiunilor emise de BC „Moldova-Agroindbank” S.A., fiecare dobîndind astfel câte o cotă de participare mai mică de 5 la sută din capitalul social al băncii. Aceste tranzacţii individuale, conform legii, nu au necesitat obţinerea permisiunii prealabile din partea Băncii Naţionale.

Ca rezultat al realizării acestor tranzacţii, persoanele juridice menţionate au obţinut cumulativ o cotă de participare de 30,23 la sută în capitalul social al BC „Moldova-Agroindbank” S.A.
Banca Naţională examinează în prezent datele disponibile cu referire la tranzacţiile în cauză şi este în aşteptarea unui răspuns oficial la solicitarea adresată către autoritățile competente cu privire la orice informație relevantă în acest sens.

De asemenea, Banca Naţională a solicitat de la noii acţionari ai băncii informaţiii oficiale despre identitatea acestora, identitatea beneficiarilor efectivi, a administratorilor, despre cotele substanțiale de participare în capitalul altor persoane juridice şi alte informații necesare pentru identificarea existenței sau inexistenței activității concertate a acționarilor respectivi. Termenul-limită de prezentare a informaţiei este 10 iunie 2013.

În cazul în care vor fi acumulate probe suficiente ce ar indica achiziţionarea unei cote substanţiale în capitalul BC „Moldova - Agroindbank” SA de către acționari care acționează concertat, fără permisiunea prealabilă a BNM, ultima va informa acţionarii şi banca despre suspendarea, prin lege, a drepturilor acţionarilor noi, în conformitate cu lege.

Banca Naţională reiterează că tranzacţiile recente cu acţiunile băncii nu au afectat buna activitate a BC „Moldova-Agroindbank” SA şi îndeamnă tratarea cu precauţie a subiectului sus-menţionat în mass-media, informează Serviciul de presă al Băncii Naţionale a Moldovei.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus