Trimite e-mail | Printeaza
Diverse
23.05.2013

Armata Naţională distruge bombele de aviaţie cu termen expirat

La Baza de instruire militară „Bulboaca” se desfăşoară Proiectul de distrugere a stocurilor de muniţii cu termenul de păstrare expirat, din dotarea Armatei Naţionale, realizat cu sprijinul financiar al Comitetului Internaţional al Crucii Roşii (CICR).

Potrivit Armatei Naţionale, în cadrul proiectului vor fi distruse, prin metoda dezmembrării, 50 de tone de bombe de aviaţie de tip OFAB-250 şi altă muniţie de diferit calibru.

Potrivit locţiitorului şefului Marelui Stat Major al Armatei Naţionale pentru asigurarea resurselor, colonelul Andrei Şarban, metoda prezintă siguranţă sporită şi are un impact minim asupra mediului ambiant. De asemenea, aceasta  permite economisirea substanţei explozive din dotarea Armatei Naţionale.

Sursa citată a specificat că proiectul costă aproximativ 30 mii euro şi se va finaliza în luna septembrie 2013.

De menţionat că, pînă în prezent, s-au derulat activităţi de instruire a efectivului din cadrul grupului de nimicire privind dezmembrarea muniţiilor şi obţinerea încărcăturii cumulative din loviturile antitanc.

Proiectul se derulează în conformitate cu Memorandumul de înţelegere între Ministerul Apărării şi CICR, semnat la 24 aprilie curent, care prevede distrugerea unor stocuri de muniţii cu termenul de păstrare expirat din dotarea Armatei Naţionale.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus