Trimite e-mail | Printeaza
Politic
16.05.2013

Noile modificări la Acordul RM-UE privind facilitarea eliberării vizelor vor intra în vigoare de la 1 iulie 2013

Consiliul Uniunii Europene a notificat oficial Republica Moldova despre finalizarea procedurilor interne ale UE necesare intrării în vigoare a Acordului dintre Uniunea Europeană şi Republica Moldova de modificare a Acordului privind facilitarea eliberării vizelor. Astfel, noile modificări la Acord vor intra în vigoare de la 1 iulie 2013.

Reamintim că, prin acest Acord de modificare, semnat la Bruxelles în iunie 2012, se extind facilităţile procedurale de eliberare a vizelor pentru cetăţenii moldoveni care doresc să călătorească în ţările Uniunii Europene.

Amendamentele vizează în special simplificarea criteriilor de eliberare a vizelor europene, reducerea taxelor sau scutirea totală de taxe pentru mai multe categorii de cetăţeni ai Republicii Moldova, cum ar fi jurnaliştii, şoferii care prestează servicii de transport internaţional, studenţii, participanţii tineri la seminare şi evenimente sportive sau culturale, rude apropiate ale persoanelor cu reşedinţă legală în UE etc.

De asemenea, potrivit Acordului, deţinătorii de paşapoarte de serviciu biometrice vor fi scutiţi de obligaţia de a obţine vize pentru călătoriile de scurtă durată.

cuvinte-cheie:

Comentarii (2)

 

Sus