Trimite e-mail | Printeaza
Diverse
22.04.2013

Un poliţist a fost condamnat la detenţie pentru depăşirea atribuţiilor de serviciu cu aplicarea violenţei şi violarea de domiciliu

Potrivit Serviciului de presă al Procuraturii Generale, un poliţist care activa în cadrul Comisariatului de poliţie din Hînceşti a fost condamnat la detenţie pentru depăşirea atribuţiilor de serviciu cu aplicarea violenţei şi violarea de domiciliu.

Potrivit secţiei combatere tortură a Procuraturii Generale, în februarie 2010, colaboratorul de poliţie, fiind în exerciţiul funcţiei, a aplicat multiple lovituri unui bărbat pe motiv că nu-şi onora obligaţiile părinteşti.

Peste un an, neavând ordonanţă şi autorizaţie de efectuare a percheziţiei, poliţistul a pătruns ilegal în locuinţa unor alte persoane pentru a depista un suspect care şi-ar fi maltratat soţia.

În aceeaşi zi, poliţistul a condus persoana suspectată la postul de poliţie unde i-a aplicat multiple lovituri cu pumnii şi picioarele, cauzându-i victimei vătămări corporale.

Pentru acţiunile sale, colaboratorul de poliţie în vârstă de 30 ani a fost condamnat la 5 ani şi o lună de închisoare în penitenciar de tip semiînchis.

Actualmente, inculpatul nu mai activează în organele MAI şi este anunţat în căutare deoarece se eschivează de la organele de drept.




cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus