Trimite e-mail | Printeaza
Diverse
11.04.2013

Trei angajaţi ai primăriei unei localităţi vor apărea în faţa instanţei de judecată

Trei angajaţi ai primăriei unei localităţi din raionul Rîşcani vor apărea în faţa instanţei de judecată. În cadrul acestei cauze penale Procuratura anticorupţie a înaintat acuzarea conducătorului casei de cultură, contabilei şefe şi fostului primar al localităţii respective pentru abuz de putere sau abuzul de serviciu şi fals în acte publice.

Contabila şefă din cadrul primăriei a fost acuzată de faptul că a achitat ilegal pe parcursul anilor 2007-2011 salariul soţului şi fiului ei în sumă de 78301 lei.

 În această perioadă, numiţii de facto  nu s-au aflat la locurile de muncă.

 În rezultatul controlului s-a depistat faptul întocmirii pe parcursul anilor 2007-2011 de către  conducătorul casei de cultură a tabelului orelor de muncă al angajaţilor, cu introducerea datelor denaturate.

 Fostul primar în intervalul anilor 2007-2008 a emis două dispoziţii de angajare a unei persoane în calitate de conducător al casei de cultură şi director al unei întreprinderi, funcţii care în conformitate cu legislaţia nu puteau fi cumulate.

Urmărirea penală pe acest caz a fost finalizată, iar cauza penală a fost expediată în instanţa de judecată pentru examinare în fond, informeză Serviciul de presă al Procuraturii Generale.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus