Trimite e-mail | Printeaza
Politic
05.04.2013

Vizita de lucru a delegaţiei Bundestagului german la Chişinău

Vizita de lucru a delegaţiei Bundestagului german la Chişinău

În vederea consolidării cooperării în domeniul integrării europene, o delegaţie a Bundestagului german a efectuat joi, 4 aprilie 2013, o vizită de lucru la Chişinău. Delegaţia a cuprins reprezentaţi ai Comisei de Cultură şi mass-media, Comisiei de Validare, Imunitate şi Regulamente, Comisiei Juridice, Comisiei de Anchetă, Internet şi Societate Informaţională, Comisiei de Petiţii şi Comisiei de Apărare, Comisiei de Transporturi, Construcţii şi Urbanism, Comisiei de Creștere Demografică, Bunăstare, Calitatea Vieţii, Comisiei de Educaţie, Cercetare şi Evaluare a Impactului Tehnologiei, Comisiei de Sănătate, Comisiei de Finanţe, etc.

La reuniunea cu ministrul în exerciţiu al Afacerilor Externe şi Integrării Europene, Iurie Leancă, au fost prezentate ultimele evoluţii înregistrate în cadrul cooperării RM-UE, inclusiv procesul de negocieri pe marginea Acordului de Asociere, priorităţile până la Summit-ul Parteneriatului Estic, dialogului RM-UE în domeniul liberalizării regimului de vize, precum şi abordate aspecte ale securităţii europene şi regionale.

Ministrul în exerciţiu Iurie Leancă a apreciat înalt calitatea şi consistenţa dialogului moldo-german, şi a adus mulţumiri Bundestagului german  pentru sprijinul acordat Republicii Moldova pe calea integrării europene, precum şi pentru angajamentul Germaniei în susţinerea reformelor instituţionale.

Delegaţia Bundestagului a reiterat importanţa menţinerii stabilităţii pentru promovarea reformelor structurale şi continuării proceselor de modernizare a ţării noastre.

Potrivit MAEIE, vizita delegaţiei parlamentarilor germani se înscrie în şirul vizitelor întreprinse în ultimii ani de deputaţii Bundestagului, ceea ce demonstrează interesul sporit al partenerilor germani faţă de evoluţiile din RM.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus