Trimite e-mail | Printeaza
Politic
05.04.2013

Presedintele a facut bilantul consultarilor cu fractiunile parlamentare

Presedintele a facut bilantul consultarilor cu fractiunile parlamentare

Preşedintele Republicii Moldova, Nicolae Timofti, a susținut astăzi, 5 aprilie a.c., un briefing la care a făcut bilanțul consultărilor cu fracțiunile parlamentare privind desemnarea unei candidaturi pentru funcția de prim-ministru, informează Serviciul de presă al Preşedinţiei Republicii Moldova.

Iată ce a spus șeful statului:

„Am declarat anterior că voi desemna până astăzi un candidat pentru funcția de prim-ministru, dar sunt nevoit să amân pentru câteva zile această decizie.

Săptămâna aceasta, două grupuri parlamentare dintre cele cu care am purtat consultări, fracțiunea Partidului Democrat și fracțiunea Partidului Liberal-Democrat, au insistat să le acord timp suplimentar, de câteva zile, pentru a negocia o majoritate parlamentară.

Personal, mi-am dorit să iau o decizie în acest sens și mai devreme decât astăzi, dar până la urmă, interesul Republicii Moldova, așa cum îl văd eu, este să avem un Guvern și să evităm alegerile anticipate, decât să forțăm lucrurile.

Așadar, am decis să dau curs solicitării de a amâna cu câteva zile luarea unei decizii privind candidatul pentru funcția de premier.”

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus