Trimite e-mail | Printeaza
Politic
29.03.2013

Presedintele Timofti va anunţa la 5 aprilie candidatul la funcţia de prim-ministru

Presedintele Timofti va anunţa la 5 aprilie candidatul la funcţia de prim-ministru

Președintele Timofti le-a solicitat fracțiunilor parlamentare să încheie negocierile până pe data de 5 aprilie 2013, zi în care șeful statului va desemna un candidat la funcția de prim-ministru.

Președintele Republicii Moldova, Nicolae Timofti, a purtat consultări separate  în ultimele două zile cu reprezentanți ai fracțiunilor parlamentare ale Partidului Liberal, Partidului Democrat și Partidului Liberal-Democrat, precum și cu liderii acestor formațiuni politice, în vederea desemnării unui candidat la funcția de prim-ministru.

Fracțiunile parlamentare ale PL, PD și PLDM au solicitat timp suplimentar pentru finalizarea negocierilor, întrucât până în prezent nu au convenit asupra unui candidat comun la funcția de prim-ministru, informează un comunicat al Serviciului de presă al Președinției Republicii Moldova.

Potrivit Constituţiei, parlamentul poate fi dizolvat, dacă nu a acceptat votul de încredere pentru formarea Guvernului, în termen de 45 de zile de la prima solicitare şi numai după respingerea a cel puţin două solicitări de investitură.


cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus