Trimite e-mail | Printeaza
Externe
13.03.2013

Jorge Mario Bergoglio, cardinalul argentinian care a devenit de miercuri papa Francisc I

Jorge Mario Bergoglio, cardinalul argentinian care a devenit de miercuri papa Francisc I

Cardinalul argentinian Jorge Mario Bergoglio, arhiepiscop de Buenos Aires, a devenit miercuri cel de-al 266-lea papă al Bisericii Catolice, succedându-i papei emerit Benedict al XVI-lea, a cărui retragere a intrat oficial în vigoare la 28 februarie, informează EFE.

Bergoglio s-a născut la 17 decembrie 1936 în capitala argentiniană, într-o familie de italieni formată din Mario Bergoglio, un angajat al căilor ferate, şi Regina.

Jorge Mario Bergoglio a crescut în Buenos Aires, a învăţat în capitala argentiniană şi şi-a luat diploma de tehnician chimist, însă la scurt timp după absolvire a ales haina preoţească, decizie care l-a făcut să se înscrie la seminarul Villa Devoto, din Buenos Aires.

În 1958, Bergoglio a activat în ordinul Compańía de Jesús, mutându-se la Santiago de Chile, unde a urmat studii umanistice, iar în 1964 s-a întors la Buenos Aires pentru a se dedica studiului literaturii şi psihologiei, la colegiul El Salvador.

A studiat teologia între 1967 şi 1970 la Facultatea de Teologie a colegiului San José, în San Miguel de Tucumán (nordul Argentinei), scrie Agerpres.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus