Trimite e-mail | Printeaza
Economie
06.03.2013

Businessmeni din Austria sunt interesaţi să facă investiți în țările Europei de Sud-Est, inclusiv în Moldova

Businessmeni din Austria sunt interesaţi să facă investiți în țările Europei de Sud-Est, inclusiv în Moldova

În acest context, în perioada 4-6 iunie 2013, un grup de oameni de afaceri din Austria vor participa la o misiune economică în țara noastră, a informat miercuri, 6 martie, la Chișinău, consilierul comercial al Ambasadei Austriei la București, Rudolf Lukavsky, în cadrul unei întrevederi cu vicepreşedintele Camerei de Comerţ şi Industrie a Moldovei, Vladimir Didilica.

Rudolf Lukavsky a menționat dinamica pozitivă a relațiilor comercial-economice moldo-austriece. "În Republica Moldova există deja companii cu capital austriac, ce își desfășoară cu succes activitatea în domeniile asigurări, leasing, construcții etc. Pentru a încuraja inițierea noilor parteneriate, solicităm sprijinul CCI a Moldovei în vederea organizării misiunii economice menționate și a unui forum de afaceri la Chișinău".

Vicepreşedintele CCI, Vladimir Didilica, a accentuat bunele relații de colaborare pe care le are instituția camerală din Moldova cu Camera Economică a Austriei, precum și cu alte organizații austriece de susținere a businessului. "În noiembrie 2012, în cadrul unui proiect al UNDP, CCI a organizat o vizită de studiu în Austria, la care au luat parte 20 de întreprinzători, inclusiv din regiunea stângă a Nistrului. Tot pentru a prelua experiența austriacă în business, deja de peste 15 ani, CCI a Moldovei, Camera Economică a Austriei și Institutul pentru Dezvoltare Economica WIFI desfășoară Proiectul moldo-austriac de instruire și inițiere a relațiilor bilaterale de colaborare. În această perioadă, la program au participat peste 200 de antreprenori autohtoni, apreciind înalt atât cunoştinţele obţinute, cât şi rezultatele practice. CCI vă mulțumește pentru susținere și vă asigură de tot suportul său."

Conform datelor Biroului Național de Statistică, volumul comerţului exterior al Republicii Moldova cu Austria, pentru anul 2012, a înregistrat suma de 140.8 mil. USD, cu 43.8% mai mult comparativ cu 2011. Exportul de mărfuri moldovenești în Austria, în 2012, a sumat de 17.9 mil. USD, crescând cu 43.2% faţă de anul precedent. Importul de mărfuri austriece în Republica Moldova a însumat 122.9 mil. USD şi a înregistrat o creștere de 43.9 % în raport cu anul 2011.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus