Trimite e-mail | Printeaza
Economie
28.02.2013

Centrul Analitic Independent EXPERT-GRUP lansează site-ul BudgetStories.md

Centrul Analitic Independent EXPERT-GRUP lansează site-ul BudgetStories.md

Centrul Analitic Independent EXPERT-GRUP, împreună cu partenerul său, compania RT Design Studio lansează site-ul BudgetStories.md. Site-ul a fost creat pentru prezentarea datelor bugetare deschise într-o formă vizuală, descriptivă și accesibilă. Utilizatorii site-ului vor avea acces la infografice, vizualizări ale datelor din buget și analize despre cheltuirea banilor publici. Platforma lansată se dorește a fi un instrument de comunicare continuă prin intermediul imaginilor despre cheltuielile publice și eficiența utilizării acestora.

Primul infografic „Cât ne costă Parlamentul?”, descifrează, pune în context vizual costurile funcționării Parlamentului Republicii Moldova pentru 2012 și compară cheltuielile acestuia cu alte țări din Europa.

Site-ul conține și rubrica „Buget 2013”, cu posibilitatea de navigarea prin principalele categorii de cheltuieli ale bugetului de stat prevăzute pentru anul 2013.

Pentru ca părțile interesate să aibă o imagine mai clară despre modul de formare a bugetului public și cum ar putea participa în procesul bugetar din Republica Moldova pentru anul 2013 (dar și 2012 și 2014), site-ul conține și un modul intitulat Calendarul Bugetar.

Site-ul Budget Stories poate fi accesat la http://budgetstories.md/

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus