Trimite e-mail | Printeaza
Diverse
26.02.2013

Dosarul Metalferos a fost ridicat de către Procuratura Generală de la MAI în iulie 2011

MAI precizează că un dosar privind examinarea crimelor economice comise în cadrul Metalferos SA cu capital majoritar de stat, gestionat de Ministerul Economiei, a fost intentat în 2011, avînd 2 cauze penale pornite în baza articolelor 243 și 244 al Codului Penal – spălarea de bani și evaziune fiscală.
 
Conform informațiilor din dosare, compania ar fi efectuat tranzacțiile prin intermediari înregistrați în zone offshore din Belize și Insulele Virgine, precum și în Noua Zeelandă, prin care erau ascunse dirențele conisderabile de preț.
 
În plus, compararea cantităților de metal declarate în perioada 2006-2011 și cantitățile livrate a fost de 231 mii tone de metal, ceea ce ar fi permis ca o sumă de 729,2 milioane de lei să nu ajungă în conturile întreprinderii.
 
Pe lîngă aceste prejudicii aduse statului, Metalferos, conform dosarelor, ar fi legalizat deșeuri de metale achiziționate ilegal, prin intermediul altei companii, ceea ce ar fi adus statului un prejudiciu de 62,6 milioane de lei, prin evitarea achitării de TVA.
 
În iulie 2011 la acest dosar a făcut referință și premierul în cadrul unei apariții publice. A doua zi după declarațiile Primului Ministru, Procuratura Generală a descins la MAI și a ridicat dosarul dat, efectuînd percheziții și ridicînd toate documentele ce țin de acest dosar și de alte dosare similare.
 
Din iulie 2011 Procuratura Generală a înlăturat poliția din investigațiile legate de acest dosar.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus