Trimite e-mail | Printeaza
Economie
06.02.2013

Membrii Cabinetului de Miniștri au aprobat astăzi un proiect de lege ce ține de dezvoltarea pieței de capital din Republica Moldova

Membrii Cabinetului de Miniștri au aprobat astăzi un proiect de lege ce ține de dezvoltarea pieței de capital din Republica Moldova

Proiectul legii privind fondurile de pensii facultative a fost elaborat în vederea executării măsurilor stabilite de Strategia de dezvoltare a pieţei financiare nebancare pe anii 2011-2014 și racordării normelor de asigurare a protecţiei fondurilor de pensie la standardele internaţionale.

Obiectivul  de bază al documentului este asigurarea şi protejarea intereselor participanţilor la fondurile de pensii facultative, precum și asigurarea unui management eficient al riscurilor care va constitui o condiţie esenţială în asigurarea stabilităţii pieţei. Noua lege are drept scop: impulsionarea dezvoltării sectorului fondurilor de pensii facultative; promovarea încrederii publicului în fondurile de pensii facultative, precum şi ridicarea nivelului de protejare a defalcărilor efectuate în fondurile de pensii facultative și obligaţiile de raportare şi dezvăluire a informaţiilor în domeniu.

În aceeași ordine de idei, Executivul a aprobat proiectul de lege pentru modificarea şi completarea unor acte legislative cu referire la restructurarea prevederilor actuale ale Codului contravenţional şi ale Codului penal, în vederea ajustării acestora la prevederile legilor în domeniul pieţei financiare nebancare. Prin legea respectivă se urmărește scopul ajustării cadrului legislativ național în domeniul financiar nebancar la standardele internaţionale în ceea ce ține de contracararea încălcărilor pe piața de capital din Republica Moldova. Toate proiectele de acte legislative urmează a fi prezentate Parlamentului spre examinare.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus