Trimite e-mail | Printeaza
Economie
05.02.2013

Tokhir Mirzoev: FMI nu comentează documentele neoficiale despre situaţia de la "Banca de Economii"

Tokhir Mirzoev: FMI nu comentează documentele neoficiale despre situaţia de la

Tokhir Mirzoev, reprezentantul permanent al Fondului Monetar Internațional în Republica Moldova a declarat că nu comentează rapoarte neoficiale despre situaţia de la "Banca de Economii".

"Ca răspuns la adresările mass media cu privire la situaţia de la "Banca de Economii", am dori să reiterăm opinia misiunii FMI care s-a aflat în vizită la Chişinău în noiembrie 2012. Misiunea a îndemnat autorităţile să întreprindă măsuri urgente pentru a spori rentabilitatea băncii, comercializa activele gajate trecute în posesia băncii, recupera restanţele la credite, precum şi să întreprindă alte măsuri necesare pentru a consolida capitalul băncii, cu implicarea activă a Comitetului de Stabilitate Financiară şi altor instituţii de Stat.

În ceea ce priveşte referinţele recente ale unor mijloace mass media cu privire la pretinsul raport al FMI, în legătură cu situaţia "Băncii de Economii", dorim să clarificăm că, în conformitate cu practica standard, FMI nu comentează documentele neoficiale şi nu a oferit careva comentarii pe marginea raportului respectiv",  se spune într-o declaraţie pentru presă difuzată de Tokhir Mirzoev, şeful reprezentanţei FMI în Republica Moldova..

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus