Trimite e-mail | Printeaza
Diverse
28.01.2013

24 de arme cu aer comprimat şi muniţia aferentă acestora, descoperite în P.T.F. Albiţa

24 de arme cu aer comprimat şi muniţia aferentă acestora, descoperite în P.T.F. Albiţa

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Albiţa au descoperit, într-un autocamion care mergea spre R. Moldova, 14 carabine tir, 10 pistoale cu aer comprimat şi muniţia aferentă acestora, pentru care transportatorul, bărbat cu cetăţenie R. Moldova, nu deţinea documentele necesare scoaterii lor din ţară, informează un comunicat ITPF Iaşi.

În ziua de 27 ianuarie a.c., în jurul orei 17.00, la P.T.F.Albiţa, judeţul Vaslui, s-a prezentat la controlul de frontieră, pentru a ieşi din ţară, Gheorghe Z., cetăţean din R. Moldova, în vârstă de 57 ani, care conducea un autocamion înmatriculat în R. Moldova.

În baza profilului de risc, echipa comună de control, formată din poliţişti de frontieră şi inspectori vamali, a procedat la efectuarea unui control amănunţit asupra mijlocului de transport, ocazie cu care s-a constatat că o parte din marfa transportată constă în 14 carabine tir, 10 pistoale cu aer comprimat şi muniţia aferentă acestora.

La faţa locului s-a prezentat o echipă formată din poliţişti de frontieră din cadrul S.T.P.F.Vaslui şi S.P.F. Huşi pentru cercetarea evenimentului.

În urma verificărilor efectuate, s-a stabilit că armele fac parte din categoria armelor neletale cu aer comprimat, pentru acestea fiind obligatorie o autorizaţie din partea Poliţiei de Frontieră.

Cu privire la cele constatate, Gheorghe Z. a declarat că a încărcat coletele din Bucureşti şi nu cunoştea faptul că pentru marfa transportată era necesară obţinerea unor autorizaţii speciale.

Poliţiştii de frontieră vasluieni i-au întocmit cetăţeanului în cauză dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de contrabanda calificata, trafic ilicit de arme şi muniţii şi nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor.

Armele cu aer comprimat şi muniţia aferentă acestora au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus