Trimite e-mail | Printeaza
Politic
22.01.2013

Jean Asselborn: Luxemburgul va sprijini Republica Moldova pe calea sa de integrare europeană

Jean Asselborn: Luxemburgul va sprijini Republica Moldova pe calea sa de integrare europeană

Prim-ministrul Vlad Filat a avut astăzi o întrevedere cu viceprim-ministrul, ministrul Afacerilor Externe al Marelui Ducat de Luxemburg, Jean Asselborn. Oficialii au discutat despre perspectivele de dezvoltare ale relaţiilor moldo-luxemburgheze, evoluţia procesului de integrare europeană a Republicii Moldova, precum şi subiecte ce ţin de securitatea regională şi problematica transnistreană.

Jean Asselborn a declarat că Luxemburgul va sprijini Republica Moldova pe calea sa de integrare europeană.

În aceiași ordine de idei, Jean Asselborn a subliniat că țara sa este disponibilă să ofere asistență Republicii Moldova în preluarea celor mai bune experienţe şi practici în domenii în care Luxemburgul are o expertiză avansată, acestea fiind afacerile interne, justiţia, drepturile omului, sistemul penitenciar, domeniul financiar-bancar.

Jean Asselborn a încurajat Guvernul Republicii Moldova să continue calea reformelor, menţionînd că, deşi acest proces nu este unul uşor, în final cetăţenii ţării noastre vor avea doar beneficii.

Vlad Filat a exprimat gratitudine Luxemburgului pentru sprijinul acordat Republicii Moldova și i-a transmis salutări omologului său luxemburghez, Jean Claude Juncker, pe care l-a invitat să efectueze o vizită oficială în Republica Moldova.

Premierul a declarat, în cadrul întrevederii, că Republica Moldova parcurge o perioadă importantă atît în materie de integrare europeană, cît și de reintegrare a țării.

”Avem un plan și termeni concreți stabiliți pe agenda de integrare europeană a Republicii Moldova. În acest sens, aș vrea să menționez perspectiva semnării, în toamna anului 2013, a Acordului de Asociere Republica Moldova - Uniunea Europeană, inclusiv a Acordului de Liber Schimb Aprofundat și Cuprinzător și a Acordului cu privire la Liberalizarea Regimului de Vize. Avem încă mult de lucru, inclusiv în ceea ce ţine de schimbarea mentalității și aplicarea valorilor europene”, a spus Prim-ministrul.

Vlad Filat a menționat că procesul de reintegrare a țării a înregistrat un progres semnificativ, urmînd să fie luate mai multe măsuri concrete, inclusiv proiecte de ordin economic, informează Biroul comunicare și relații cu presa al Guvernului.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus