Trimite e-mail | Printeaza
Politic
22.01.2013

Fracțiunea Partidului Liberal Democrat din Moldova nu poate participa la organizarea unei sesiuni speciale a Parlamentului, care este organizată contrar procedurii legale

Fracțiunea Partidului Liberal Democrat din Moldova nu poate participa la organizarea unei sesiuni speciale a Parlamentului, care este organizată contrar procedurii legale

Deputații din fracțiunea parlamentară a Partidului Liberal Democrat din Moldova s-au întrunit în dimineața acestei zile în ședință pentru a examina subiectul ce vizează organizarea unei sesiuni speciale a Parlamentului.

În contextul informării verbale a fracțiunii PLDM privind dispoziția Președintelui Parlamentului de a convoca o sesiune specială a Parlamentului pentru data de 22 ianuarie ora 11:00, fracțiunea parlamentară a Partidului Liberal Democrat, s-a întrunit în ședință și a constatat următoarele:  Biroul Permanent nu a examinat cererea de convocare a sesiunii extraordinare și nu a avut posibilitatea să se pronunțe asupra legalității cererii, fapt prevăzut în art.37 al. 3 al Regulamentului Parlamentului;  Biroul Permanent al Parlamentului nu a examinat și nu a aprobat proiectul ordinii de zi pentru ședința din sesiunea specială, normă prevăzută în art.13 al. 1 litera ”f ” din Regulamentul Parlamentului;  Biroul Permanent nu a examinat subiectul privind data convocării sesiunii și durata acesteia,  fapt prevăzut în  art. 13 al. 1 litera ”a” din același regulament.

De asemenea, deputații și-au expus obiecțiile privind termenul de organizare a sesiunii extraordinare. În al. 4, art. 37 a Regulamentului Parlamentului se stipulează că Parlamentul poate fi convocat în sesiune extraordinară sau specială în trei zile de la data înregistrării cererii. În acest context, fracțiunea PLDM consideră că sesiunea urma să fie convocată în ziua a treia din data înregistrării cererii, dacă motivul convocării nu vizează aliniatele ”l” și ”m” din articolul 66 a Constituției Republicii Moldova.

În contextul celor expuse, Fracțiunea Partidului Liberal Democrat din Moldova consideră că nu poate participa la această sesiune specială, care este organizată contrar procedurii legale, informează un comunicat al fracțiunii parlamentare PLDM.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus