Trimite e-mail | Printeaza
Politic
17.12.2012

Președintele Adunării Parlamentare a Consiliului Europei va efectua o vizită în Republica Moldova

Președintele Adunării Parlamentare a Consiliului Europei va efectua o vizită în Republica Moldova

Președintele Adunării Parlamentare a Consiliului Europei, Jean-Claude Mignon, va efectua, în perioada 17-20 decembrie 2012, o vizită de lucru în Republica Moldova.  Vizita înaltului oficial european are drept scop stimularea climatului de încredere între cele două maluri ale Nistrului, favorabil soluționării conflictului transnistrean, facilitarea dialogului între Parlamentul Republicii Moldova și așa-numitul soviet suprem de la Tiraspol, precum și documentarea vizavi de implementarea reformelor și nivelul de avansare a Republicii Moldova pe calea integrării europene.
 
În dimineața zilei de 18 decembrie 2012 Jean-Claude Mignon va avea o întrevedere cu Marian Lupu, Președintele Parlamentului Republicii Moldova, după care se va deplasa în regiunea transnistreană.
 
Jean-Claude Mignon se va întîlni, de asemenea, cu reprezentanții fracțiunilor din cadrul Alianței pentru Integrare Europeană, ai fracțiunii PCRM, cu Președintele Republicii Moldova, Nicolae Timofti și cu Prim-ministrul Vlad Filat.
 
În ziua de joi, 20 decembrie 2010, Jean-Claude Mignon va rosti un discurs în ședința plenară a Parlamentului Republicii Moldova.
 
Programul vizitei mai prevede o întrevedere a oficialului european cu Iurie Leancă, viceprim-ministru, ministru al Afacerilor Externe și Integrării Europene, și Eugen Carpov, viceprim-ministru responsabil de problemele reintegrării Republicii Moldova.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus