Trimite e-mail | Printeaza
Economie
14.12.2012

Guvernatorul BNM la şedinţa anuală a grupului consultativ al EFSE

Guvernatorul BNM la şedinţa anuală  a grupului consultativ al EFSE

În perioada 13-14 decembrie 2012, guvernatorul Băncii Naţionale a Moldovei Dorin Drăguţanu a participat la şedinţa anuală a Grupului Consultativ al Fondului European pentru Europa de Sud-Est (EFSE), care s-a desfăşurat la Viena, Austria. Acest for, compus din reprezentanţi ai conducerii băncilor centrale din regiune, şi-a axat reuniunea pe oportunitatea stabilirii, cu eforturi comune, a măsurilor prioritare de identificare şi acoperire a necesităţilor economice zonale.

Grupul Consultativ al EFSE, având destinaţia realizării unei mai bune interacţiuni dintre acest reputat fond de finanţare şi pieţele locale, a pus în discuţie un şir de subiecte referitoare la tendinţele internaţionale ale pieţelor financiare, unele aspecte de promovare a politicii monetare, stabilitatea financiară, impactul social-economic al asistenţei EFSE, potenţarea rolului EFSE drept o platformă de cooperare regională. Înalţii oficiali au pus pe tapet tratarea coordonată a provocărilor ce pot surveni în condiţiile actualei crize financiare, profilând soluţii posibile aferente şi abordări ale politicilor de dezvoltare. Schimbul de idei al participanţilor la întrunire determinat de experienţele în parte ale ţărilor, pe fundalul particularităţilor evolutive, au suplimentat viziunea generală asupra modalităţilor de asistenţă financiară acordată de EFSE, în contextul eficienţei.

Dezbaterile derulate în cadrul şedinţelor anuale ale Grupului Consultativ al Fondului European pentru Europa de Sud-Est constituie o pârghie importantă a EFSE în elaborarea strategiilor cu finalitatea consolidării pieţelor financiare locale, în sprijinul ridicării nivelului de trai al populaţiei, informează  Serviciul de presă al Băncii Naţionale a Moldovei.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus