Trimite e-mail | Printeaza
Diverse
12.12.2012

Anatol Salaru a convocat intr-o sedinta operativa conducerea Administratiei de Stat a Drumurilor

Anatol Salaru a convocat intr-o sedinta operativa conducerea Administratiei de Stat a Drumurilor

Ministrul Transporturilor și Infrastructurii Drumurilor Anatol Șalaru a averizat conducerea Administratiei de Stat a Drumurilor că în cazul în care nu vor fi executate pe deplin lucrările de deszăpezire și distribuire a materialului antiderapant în cantitățile necesare, inclusiv deblocarea accesului spre toate localitățile din republică, concedierile vor fi inevitabile.

Declarația a fost făcută în cadrul ședinței operative din după amiaza zilei de astăzi cu administrația de întreținere a drumurilor organizată la Minister.

Directorul General al Administrației de Stat a Drumurilor, Vitalie Panurco a raportat Ministrului despre măsurile interprinse în vederea asigurării circulației rutiere pe drumurile naționale. Până în prezent 241 de autospeciale au fost dislocate pe toate drumurile publice din republică pentru efectuarea lucrărilor de deszăpezire și combatere a ghețușului, inclusiv 60 de autogreidere, 82 de autodistribuitoare, 36 de incarcatoare frontale si 372 de muncitori. De asemenea, în cantități necesare de  material antiderapant cu un amestec de 30% sare tehnică a fost distribuit pe drumurile naționale și locale

Actualmente,  pe toate drumurile nationale se circulă în condiții de iarnă. Circulația rutieră pe drumurile publice se agravează în condițiile în care conducatorii auto nu își au dotate unitățile de transport cu pneuri de iarnă.

Pe unele sectoare de drum cu declivități majore de 10-13 %  sunt organizate echipe speciale care activează în regim non-stop pentru asigurarea lucrărilor de remorcare a unităților de transport  de mare tonaj care întimpină dificultăți în trafic. Este vorba despre unele porțiuni de drum pe  M2 Chișinău-Soroca- frontiera cu Ucraina, km 33-34 (s.Perescina); Chișinău-Ungheni-Sculeni- fr. cu Romania km 79-80 (or.Cornesti); Chișinău-Hancești- Cimișlia-Basarabeasca km 27 (s. Fundul Galbenei); Anenii Noi-Căușeni-Ștefan Vodă- fr. cu Ucraina km 19-20 (s.Troița Nouă), km 3-4 (s. Mereșeni), km 69-71 (s.Vilcele).

În context, Ministrul Anatol Șalaru a solicitat intervenția reprezentanților MAI pentru restricționarea circulației rutiere pe drumurile publice a automobilelor neadaptate la condițiile de iarnă. De asemenea, această interdicție este valabilă și pentru unitățile de transport de mare tonaj care circulă în condiții de viscol și ninsori pe drumurile publice, în special pe aceste sectoare de drum.

Ministerul Transporturilor și Infrastructurii Drumurile face un apel către administratțiile  publice locale să se implice mai activ în  operațiunile de deszăpezire desfășurate pe drumurile locale.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus