Trimite e-mail | Printeaza
Economie
04.12.2012

Valeriu Lazăr a avut o întrevedere cu viceministrul polonez al Economiei, Ilona Antiniszyn Klik

Valeriu Lazăr a avut o întrevedere cu viceministrul polonez al Economiei, Ilona Antiniszyn Klik

Viceprim-ministrul, ministrul Economiei, Valeriu Lazăr, a avut o întrevedere cu viceministrul polonez al Economiei, Ilona Antiniszyn Klik. Părţile au apreciat lucrul Comisiei interguvernamentale de cooperare comercial economică, care a avut loc la luni la Chişinău şi care a avut o agendă vastă, cu consistente implicaţii pentru relaţiile economice bilaterale.

Ilona Antiniszyn Klik a exprimat disponibilitatea părţii poloneze de a oferi asistenţă în domeniul negocierii Acordului de creare a Zonei de comerţ liber aprofundat şi comprehensiv, atât la nivel de experţi, cât şi a politicilor promovate. Fortificarea capacităţilor de atragere a investiţiilor a constituit un alt subiect al discuţiilor, fiind exprimată disponibilitatea de a intensifica capacitatea Organizaţiei pentru Atragerea Investiţiilor şi Promovarea Exporturilor, dar şi a Zonelor Economice Libere în atragerea investiţiilor în proiecte industriale.

În acelaşi timp, viceministrul polonez a exprimat interesul businessului din Polonia pentru extindere pe piaţa moldovenească, inclusiv cu susţinerea creditară a băncilor poloneze. În special, companiile poloneze sunt ineresate de domeniul agricol şi prelucrarea produselor agricole, inclusiv cu utilizarea de tehnologii inovative, de protecţia mediului, eficienţa energetică etc.  Dna Clik a lansat o invitaţie de a promova întreaga regiune a Europei de Sud-Est în cadrul unor expoziţii specializate organizate în Asia, Africa şi America de Sud. Abordarea vine să prezinte regiunea ca o piaţă de cca 200 de milioane de consumatori, fapt care o face mult mai atractivă decât orice ţară din zonă luată în parte.

 

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus