Trimite e-mail | Printeaza
Politic
03.12.2012

Vlad Filat – cel mai influent politician

 Vlad Filat – cel mai influent politician

Prim-ministrul, Vlad Filat, preşedintele PLDM, ocupă prima poziţie în  „Top 50 cei mai influenţi politicieni din Moldova” ai lunii  noiembrie. Aşa arată datele topului elaborat de către Centrul de cercetări „Politicon”. Potrivit sondajului, liderul liberal democrat a acumulat 318 de puncte din voturile experților.

Preşedintele PLDM, Vlad Filat este urmat de ministrul de Externe, Iurie Leancă, care s-a situat pe poziţia a doua, acumulând 229 de puncte.

În opinia directorului "Politicon", Anatol Ţăranu, Vlad Filat ocupă tradiţional prima poziţie, deoarece este un lider incontestabil de pe arena politică din Republica Moldova.

„Vlad Filat de când este în fruntea Guvernului a înregistrat performanţe vizibile şi este unul cei mai activi premieri de la independenţă încoace. În anul 2012, liderul PLDM nu a cedat niciodată poziţia întâi şi conduce topul fără să resimtă o concurenţă din partea altor politicieni”, a spus Anatol Ţăranu.

La rândul său, Iurie Leancă se menţine stabil pe locul doi, graţie „succeselor  înregistrate de politica externă şi pentru vizitele extrem de importante în RM”.

Topul celor mai influenţi politicieni prezintă o sinteză a notelor puse de către 35 de experţi. Politicienii sunt apreciaţi după patru criterii obligatorii: influenţa lor asupra procesului decizional, popularitatea  publică, vizibilitatea în mass-media şi perspectiva politică.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus